Apakah bentuk pelaburan yang amat berbaloi untuk sekarang & masa hadapan?

Kebiasaannya kita melabur dengan membeli:
a. Hartanah
b. Emas
c. Saham
d. Unit Trust dan sebagainya

Tetapi harga semua itu dikawal oleh agensi atau badan atau negara berkenaan. Samaada kawalan dari segi polisi atau kadar faedah dan sebagainya. Dan semua di atas menggunakan asas Fiat Money yang rapuh..

Ingin menjana pendapatan yang bebas kawalan dan bergantung sepenuhnya kepada konsep asas ekonomi iaitu Demand & Supply? BITCOIN ada jawapannya..

Apa itu BITCOIN?

BITCOIN adalah sistem matawang digital (Cryptocurrency) yang diasaskan pada Tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto. BITCOIN tidak dikawal oleh mana2 individu, agensi, atau negara (bersifat DECENTRALISED). Ia ditentukan oleh Perisian yang dicipta oleh pengasasnya dan berkembang apabila ramai pengguna telah menggunakan perisian tersebut.

Semua transaksi BITCOIN akan disahkan oleh majoriti pengguna. Pengguna yang berjaya memproses transaksi tersebut akan diberi ganjaran berupa sejumlah BITCOIN. Ganjaran ini akan setiasa berkurangan apabila suatu jumlah transaksi tercapai dan ini berjaya menjadikan BITCOIN bebas Inflasi. Malah harganya makin meningkat.

BITCOIN tersenarai di semua currency converter digital dan diterima oleh banyak perusahaan besar seperti Paypal, Expedia, Amazon, Dell dan banyak lagi.

Negara Jepun telah mengiktiraf BITCOIN ini pada 1 April 2017 dan telah digunakan secara meluas sebagai matawang. Penerimaan total oleh Jepun ini telah mencetus gelombang harga Bitcoin yang kian mendadak disebabkan Demand > Supply..

Trend nilai BITCOIN
Tahun 2009: 1BTC = RM 0.10
Tahun 2014: 1BTC = RM 200
Tahun 2015: 1BTC = RM 1000
Tahun 2016: 1BTC = RM 2000
Tahun 2017= Awal 2017 sekitar 1BTC = RM6000 – 8000, Harga sekarang (Dis 2017) sekitar 1BTC > RM 50,000!!

Ramai pakar ekonomi menjangka Nilainya akan mencecah
RM 50,000 pada Tahun 2018 (dah tercapai pun sekarang)
RM 400,000 pada Tahun 2021
RM 2 Juta pada Tahun 2030

Bagaimana BITCOIN diperolehi?

Sama seperti khazanah bumi yang amat berharga iaitu Emas di mana kuantiti emas sedunia adalah tetap & terhad.. menjadikan nilainya begitu berharga.. cara memperolehinya adalah dengan melombong.. Perlombongan Emas (Gold Mining)..

Begitu juga dengan BITCOIN yang merupakan khazanah di internet yang berkuantiti terhad & semakin berharga, cara memperolehinya adalah juga seperti emas tadi iaitu dengan Perlombongan BITCOIN (BITCOIN Mining)..

Apa Itu Perlombongan Bitcoin? (Bitcoin Mining)

Bitcoin adalah data.. Pengguna yang memproses transaksi sehingga membentuk Blok dan direkodkan dalam hyperledjer akan diberi ganjaran BITCOIN. Proses ini yang dipanggil perlombongan BITCOIN (Mining).

Ganjaran diberi berdasarkan jumlah Blok yang diproses sehingga mencapai jumlah tertentu. Kebiasaanya Proses ini berlaku setiap 10 minit. Rekod ganjaran yang diterima:

Tahun 2009-2013 50btc setiap Blok
Tahun 2013-2016 25 btc setiap Blok
Tahun 2016-kini 12.5 btc setiap Blok
Next – 6.25 btc setiap Blok

(Perhatikan jumlah btc di atas.. Konsep halving digunakan.. Ini lah yang menjadikan harga Bitcoin semakin bernilai tinggi di mana peneluarannya semakin dihadkan sedangkan demand manusia sedunia semakin tinggi)

Dari sudut ekonomi, apabila kuantiti supply semakin kecil berbanding demand yang semakin tinggi, nilai Btc akan meningkat. Ini yang telah terjadi selama ini dan TERBUKTI mengelakkan inflasi.

Bitcoin berkonsep terbuka.. pencipta Bitcoin telah membuka peluang sesiapa sahaja untuk menjadi server kepada Bitcoin. Tugasnya adalah mengesahkan transaksi Bitcoin dan memerlukan komputer dan internet.

Perlombongan Bitcoin sama sahaja seperti perlombongan emas.. dulu orang boleh melombong menggunakan dulang.. lama2 makin susah nak dapatkan emas.. kena bergabung modal untuk membeli peralatan yang lebih canggih.. makin lama kos semakin mahal hinggakan mustahil untuk melombong secara individu..

Perlombongan Bitcoin juga begitu.. dulu masih ramai melombong sendiri menggunakan komputer di rumah.. makin lama kesusahan melombong makin tinggi akibat pertambahan data dalam Hyperledjer.. jadi Pelombong Bitcoin perlu sentiasa upgrade peralatan.

Semakin lama hardware menjadi semakin mahal dan semakin panas. Kos modal , senggaraan dan bil elektrik boleh menyebabkan tidak ekonomi malah lebih merugikan.

Maka *Bitclub Network* telah ditubuhkan bagi membuat pelombongan secara pukal menggunakan konsep repurchase. Setiap Bitcoin yang diperolehi oleh setiap share akan masuk ke dalam wallet, tetapi setiap ahli boleh memilih untuk repurchase semula..

Tujuan repurchase adalah supaya mesin akan terus berjalan bertahun2 dan dimaintain oleh hasil perlombongan itu sendiri.. jadi pemegang share akan terus *menjana Bitcoin SETIAP HARI..!*

*Ramai yang tidak memahami apa itu Bitcoin dan terus melabur.. akhirnya melebur.. Contohnya: E-Trade.. melebur..*

Tetapi *Bitclub Network* ini sejak 2014.. masih bertahan.. masih membuka peluang..

Saya boleh buktikan *Bitclub Network* sememangnya mining..

Sistem Bitcoin itu dicipta agar telus dan semua orang boleh melihat semua transaksi seluruh dunia, termasuk yang melombong.

Bitclub Network tersenarai sebagai salah satu Pelombong pool yang tersenarai.. lihat link dibawah👇👇..

http://blockchain.info/pools

Apa2 juga program melombong Bitcoin di internet yang tidak tersenarai, maka berhati2.. itu adalah penipuan yang nyata..

Bitcoin *makin terhad* keluaran hasil mining tetapi *makin diterima dunia*.. ini yg menjadikan *harga Bitcoin makin NAIK!* ⏫

Amat beruntung kpd sesiapa yg telah mulakan langkah mendapatkan Bitcoin lebih awal..

Untuk mula menjana Bitcoin SETIAP HARI bersama kami, sila klik
http://bitcoinpro.wasap.my SEGERA!

Rakan Bicoin anda,
*BitcoinPro*

>> DAFTAR SEGERA DI SINI UNTUK MULA JANA BITCOIN MINING ANDA SETIAP HARI!